I.v.m. onze nieuwe webshop zijn wij vandaag telefonisch beperkt bereikbaar.

Aluminium platen

Aluminium platen in elke gewenste soort en maat, dat is precies wat u bij Aluminium op Maat kunt vinden. U klikt op het soort plaat en vervolgens verfijnt u uw zoekopdracht. Door het invoeren van de gewenste afmetingen en dikte van de plaat, wordt een aantrekkelijke prijs voor u berekend. Na de bestelling worden de aluminium platen tot op de millimeter nauwkeurig voor u op maat geknipt. U kunt de platen vervolgens ophalen of ze worden klaargezet voor verzending. Zowel in Nederland als België kunt u op deze manier eenvoudig uw aluminium platen online kopen.


De levertijd van de maatwerk aluminium platen is ± 10 werkdagen. Bij de productdetails wordt de verwachte levertijd ook aangegeven. Mocht de levertijd van een soort aluminium plaat eventueel afwijken, dan kunt u dat op productniveau terugvinden. 

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Dikke aluminium plaat
0 Beoordeling(en)
Vlakke blanke aluminium plaat
635 Beoordeling(en)
Geanodiseerd aluminium plaat
100 Beoordeling(en)
Vlakke aluminium plaat RVS look
115 Beoordeling(en)
Aluminium traanplaat 2-traans
88 Beoordeling(en)
Aluminium traanplaat 5-traans
121 Beoordeling(en)
Aluminium traanplaat - rijstkorrel
28 Beoordeling(en)
Geperforeerde aluminium plaat
79 Beoordeling(en)
Aluminium Klaverblad deco plaat
15 Beoordeling(en)
Aluminium stucco plaat
20 Beoordeling(en)

Aluminium plaat op maat

De naam Aluminium op Maat zegt het al en dat geldt uiteraard ook voor de aluminium platen, alles kunt u bij ons via onze webshop op maat bestellen. Tot op de millimeter nauwkeurig kunnen wij de platen voor u op maat knippen, zodat u meteen aan de slag kunt. In onze webshop voert u de gewenste afmetingen in, waarna automatisch een voordelige prijs voor u wordt berekend.

Soorten aluminium platen

Het assortiment van Aluminium op Maat bestaat uit een breed aanbod aan diverse aluminium platen. Door het brede aanbod kunt u voor elk doel de gewenste plaat bij ons vinden. Hieronder vindt u een korte introductie van de soorten aluminium platen in ons assortiment. Wanneer u de gewenste plaat heeft gevonden, klikt u op de bijgevoegde link om uw wensen verder te specificeren en om een aluminium plaat op maat te bestellen.

 

Geperforeerde aluminium plaatGeperforeerde aluminium plaat

Geperforeerde platen

Een geperforeerde aluminium plaat is uitermate geschikt ter decoratie, maar ook voor doeleinden waarbij luchtdoorlatendheid gewenst is. Door de keuze uit verschillende groottes van de perforatiegaten en de afstanden hiertussen, hebben de platen een luchtdoorlaat variërend van 23 tot 58%. De aluminium platen kunnen tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden geknipt, met een maximale afmeting van 2.500 bij 1.250 mm. Afhankelijk van de gekozen perforatiegrootte en de afstand tussen de gaten, hebben deze geperforeerde aluminium platen een dikte van 0,8 tot 2 mm.

Ga naar de geperforeerde aluminium platen >>

Geperforeerde klaverblad aluminium plaatGeperforeerde klaverblad aluminium plaat

Klaverblad deco platen

De naam zegt het al… Net als de geperforeerde plaat, leent een klaverblad deco aluminium plaat zich uitstekend voor decoratieve doeleinden. Door het klaverblad hebben de platen een speelse, maar ook een stoere uitstraling. Vanwege het uiterlijk, maar ook door de luchtdoorlaat van 39%, worden deze geperforeerde aluminium platen veelvuldig gebruikt bij het vervaardigen van een verwarmingsombouw. De klaverblad deco aluminium platen worden op maat geknipt en hebben een maximale afmeting van 2.000 bij 1.000 mm en een dikte van 1,5 mm.

Ga naar de klaverblad deco aluminium platen >>

Aluminium rijstkorrel traanplaatAluminium rijstkorrel traanplaat

Rijstkorrel platen

Rijstkorrel aluminium traanplaten zijn door hun grove antislip structuur inzetbaar voor doeleinden waarbij grip zeer belangrijk is. Deze platen worden daarom bijvoorbeeld regelmatig gebruikt als drempel- of als oprijplaat en zijn veel terug te vinden in werkplaatsen. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook ideaal voor het creëren van een industriële sfeer. De aluminium platen kunnen gebruikt worden als wandbekleding, maar ook voor het maken van meubels.. Denk maar een aan grof, industrieel tafelblad. De platen zijn leverbaar in een maximale grootte van 2.500 bij 1.250 mm en worden eveneens volledig op maat gemaakt. De dikte van de rijstkorrel aluminium plaat varieert naar keuze van 1,5/2 tot 2,5/3 mm. De eerste diktemaat geeft de dikte aan van de plaat zelf, de tweede diktemaat geeft de dikte inclusief de rijstkorrel aan. Zoals de naam het al zegt is de grote van een traan ongeveer zo groot als een rijstkorrel.

Ga naar de rijstkorrel aluminium traanplaten >>

Stuccodessin aluminium plaatStuccodessin aluminium plaat

Stucco platen

Stucco platen zijn grove aluminium platen. Dat wil zeggen, ze hebben een gebobbelde structuur. Deze aluminium stucco platen zijn erg geschikt voor doeleinden waarbij ze veel in aanraking komen met vingers. Vanwege de grove structuur zijn vingerafdrukken niet snel zichtbaar. De stucco aluminium plaat wordt daarom veel gebruikt bij de afwerking van schuifdeuren. Daarnaast zijn ze eveneens voor diverse andere doeleinden te gebruiken. De platen worden geheel op de voor u gewenste maten geknipt, waarbij de maximale afmeting 3.000 bij 1.500 mm is. Aluminium stucco platen zijn te koop in een dikte van 1 mm. 

Ga naar de aluminium stucco platen >>

Aluminium traanplaatAluminium traanplaat

Traanplaten

Zeer populair en bekend is de aluminium traanplaat. Dit soort aluminium platen zijn vergelijkbaar met de rijstkorrel platen, maar zijn iets minder grof qua structuur. Om die reden worden ze dan ook niet alleen door bedrijven, maar ook veel door particulieren in huis gebruikt. Door de antislip structuur worden ze bijvoorbeeld gebruikt op traptreden. De populariteit van de traanplaat is te danken aan de multifunctionele inzetbaarheid. Deze aluminium platen zijn uitstekend geschikt voor het creëren van een veilig loopoppervlak, maar worden eveneens vaak gebruikt ter decoratie bijvoorbeeld bij interieur- en meubelbekleding. De platen zijn verkrijgbaar als 2-traans traanplaat en 5-traans traanplaat, met een maximale afmeting van 3.000 bij 1.500 mm. Alle aluminium traanplaten worden op maat geknipt en hebben een dikte variërend van 2,5/4 tot 5/6,5 mm. De tranen zijn ca. 30 á 35 mm lang.

Ga naar de aluminium traanplaten >>

Vlakke aluminium plaatVlakke aluminium plaat

Vlakke platen

Vlakke aluminium platen worden voor ontelbare toepassingsmogelijkheden gebruikt. Juist door het vlakke oppervlak zijn ze neutraal en nog zeer bewerkbaar. Zo worden ze veelvuldig gebruikt voor constructies in zowel de reguliere bouw als de tuinbouw, maar ook veel voor afwerking. Tegenwoordig zijn de geanodiseerde en RVS look versie bijvoorbeeld zeer populair voor de afwerking van keukens, bijvoorbeeld als achterwand achter het fornuis. De vlakke aluminium plaat is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kunt u, naast de standaard vlakke aluminium platen, kiezen uit geslepen platen (voor een RVS look) en geanodiseerde platen (met een verhoogde corrosieweerstand en slijtvastheid). De platen worden op maat geknipt en zijn in verschillende maximale afmetingen en diktes verkrijgbaar.

Ga naar de vlakke aluminium platen >>